Säästöt

Falcon vedetön pisuaari on yksi niistä harvoista tuotteista joka säästää aikaa ja rahaa, mutta myös samaan aikaan luonnonvarojamme. Jo yksittäisen toimitilan säästöt ovat merkittäviä ja maailmanlaajuisesti puhutaan valtavista säästöistä. Tällä hetkellä alle 1% maailman pisuaareista on vedettömiä. Suomessa vedettömiä pisuaareja on käytössä huomattavasti vähemmän kuin muualla Euroopassa.
 

Veden säästöt

Jokainen Falcon vedetön pisuaari säästää vähintään 100 000 litraa raikasta juomavettä vuodessa.

Maailmalla on satojatuhansia Falconin vedettömiä pisuaareja, arvioitu veden säästö on 5,3 miljardia litraa vuodessa ja se kasvaa kokoajan. Tähän lukuun ei ole edes laskettu vuotoja jotka ovat tyypillisiä perinteisissä pisuaareissa. Pienikin tasainen vuoto voi tuhlata vettä 227 000 litraa vuodessa. Yleensä näitä vuotoja on vaikea havaita sillä vesi roiskuu jatkuvasti pisuaarin takaseinään. Jumittunut huuhteluventtiili voi tuhlata jopa 7500 litraa vettä päivässä. Paras tapa varmistua siitä, että ei ole vuotoja ja veden tuhlausta on vaihtaa perinteiset vesi pisuaarit Falconin vedettömiin pisuaareihin.
 

Vähentää käyttökustannuksia

Koska vedettömässä pisuaarissa ei ole huuhteluventtiileitä, sensoreita tai muita mekaanisia osia ei synny korjaustarpeita. Tämä vähentää huomattavasti käytttökustannuksia.

Veden huuhtelu pisuaarin läpi lisää huoltokuluja sillä se kerää mineraaleja ja kalkkia putkistoihin ja venttiileihin jotka lopulta tukkeutuvat. Vielä lisäksi voidaan mainita pisuaarien sensoreiden pattereiden ja akkujen hävittämäisestä mikä on iso haitta ympäristölle. Kaikki nämä ongelmat jäävät pois Falconin vedettömän pisuaarin avulla.
 

Tuloksena puhtaammat WC-tilat

Falcon vedettömät pisuaarit luovat hygienisemmat WC-tilat kolmella tapaa.

Kasvihuonepäästöjen vähentäminen

Veden kuljetus ja käsittely vaatii paljon energiaa. Jokainen vesilitra jonka Falcon vedetön pisuaari säästää vähentää kasvihuonepäästöjä sen verran kuin normaalisti veden käyttö niitä aiheuttaa.

Keskimäärin 3.8 miljardia litraa veden käyttöä aiheuttaa yli 8 miljoonaa kiloa hiilidioksidia (Pacific Institute)

 

Innotrading Oy | Lautamiehentie 2, 02770 ESPOO | heikki.raanimo@innotrading.fi | 0405498236